Αναζήτηση
Search
Υπερτροφία Προστάτη

Είναι γεγονός ότι η καλοήθης υπερτροφία του προστάτη, δηλαδή η αύξηση του μεγέθους του είναι μια συχνή κατάσταση στους άνδρες ηλικίας άνω των 50 ετών.

Η υπερτροφία του προστάτη αντιμετωπίζεται με τη διουρηθρική (διαμέσου της ουρήθρας) αφαίρεσή του.

Έτσι, σε ασθενείς που υποφέρουν από συμπτώματα όπως η συχνή ούρηση, η νυχτερινή ούρηση, η δυσκολία στην ούρηση καθώς και η εμφάνιση επιπλοκών (βλ. Σχήμα 1), η θεραπεία με διουρηθρικές τεχνικές (βλ. Σχήμα 2) ή η χρήση Green Light Laser δίνουν λύση στο πρόβλημα του ασθενή.

 

 

Θεραπεία

 

Eξάχνωση με Green Light Laser XPS 180Watt

 

 

 

Τι είναι η θεραπεία Green Light Laser;

Η θεραπεία Green Light Laser είναι μία μέθοδος ελάχιστα επεμβατική που διενεργείται με μια μικρή οπτική ίνα που εισάγεται στην ουρήθρα μέσω ενός κυστεοσκοπίου.

Η ίνα μεταφέρει ενέργεια Laser υψηλής ισχύος που θερμαίνει ταχύτατα τον προστατικό ιστό, προκαλώντας την εχάχνωσή του.

Η διαδικασία συνεχίζεται μέχρι να αφαιρεθεί όλος ο υπερτροφικός προστατικός ιστός.

Η φυσιολογική ροή των ούρων αποκαθίστανται άμεσα και οι περισσότεροι ασθενείς ανακουφίζονται γρήγορα από τα ουρολογικά τους συμπτώματα.

 

 

Τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας με το Green Light Laser;

Πρώτα, ο γιατρός θα αξιολογήσει αν είστε υποψήφιος για τη θεραπεία αυτή. Μετά, την ημέρα της επέμβασής σας, θα προσέλθετε στο Κέντρο. Θα πρέπει να έχετε κάποιον μαζί σας για να σας οδηγήσει στο σπίτι.

Κάθε ασθενής είναι διαφορετικός, γι’αυτό η διαδικασία της θεραπείας μπορεί να ποικίλει. Πιο κάτω είναι μια γενική περιγραφή της διαδικασίας και τι να περιμένετε.

-Πριν τη θεραπεία ο γιατρός σας μπορεί να σας δώσει ένα ηρεμιστικό προκειμένου να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Άλλα φάρμακα που μπορεί να σας δώσει ο γιατρός θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε κάποια λοίμωξη.

-Μπορεί να σας ζητηθεί να ουρήσετε προκειμένου να εκκενωθεί η κύστη σας.

-Θα σας φέρουν στην αίθουσα θεραπείας και θα σας βάλουν στο κρεβάτι όπου και θα ξαπλώσετε ανάσκελα. Θα σας χορηγηθεί αναισθησία που θα σας επιτρέπει να κοιμηθείτε καθ’όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αναλόγως της περίπτωσης, μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλοι τύποι αναισθησίας, όπως π.χ. ραχιαία (που αναισθητοποιεί από τη μέση και κάτω), ή τοπικό περινεϊκό μπλοκ.

-Μόλις κοιμηθείτε ή αναισθητοποιηθεί η περιοχή του προστάτη, ο ιατρός σας θα εισάγει ένα κυστεοσκόπιο μέσω της ουρήθρας.

-Η οπτική ίνα του laser εισάγεται μέσω του κυστεοσκόπιου και προωθείται μέσα στην ουρήθρα στην περιοχή του προστάτη.

-Ο γιατρός εξαχνώνει συστηματικά τον υπερτροφικό προστατικό ιστό μέχρι να αφαιρεθεί η απόφραξη.

-Στο τέλος της διαδικασίας ο ιατρός μπορεί να τοποθετήσει ένα προσωρινό καθετήρα για να διευκολύνει την αποχέτευση των ούρων από την κύστη.

 

 

Τι να περιμένετε μετά τη θεραπεία σας με το Green Light Laser;

Εφ’όσον αυτή είναι μια διαδικασία Ημερήσιας Νοσηλείας, τυπικά θα επιστρέψετε σπίτι εντός λίγων ωρών από την επέμβαση, ή την επόμενη ημέρα. Θα πρέπει λοιπόν να έχετε κάποιον συνοδό να σας οδηγήσει σπίτι.

Αν τοποθετήθηκε καθετήρας στην ουροδόχο κύστη σας στο τέλος της διαδικασίας, τυπικά θα αφαιρεθεί εντός 24ώρου. Όμως, ασθενείς με δυσλειτουργίες στην ουροδόχο κύστη, ή εκείνοι στους οποίους απαιτήθηκε πρωτύτερα παρατεταμένος καθετηριασμός ως αποτέλεσμα σοβαρών ουρολογικών συμπτωμάτων μπορεί να χρειαστούν καθετήρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Οι περισσότεροι ασθενείς βιώνουν πολύ γρήγορη ανακούφιση από τα συμπτώματα και δραματική βελτίωση στη ροή των ούρων. Αυτό τυπικά συμβαίνει εντός 24 ωρών από την επέμβαση. Όμως, το ιατρικό ιστορικό, η κατάσταση της υγείας και άλλοι παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν το χρόνο ανάρρωσης.

Μπορεί να αισθανθείτε ήπια ενόχληση όπως ελαφριά αίσθηση καύσου κατά την ούρηση και μικρή ποσότητα αίματος στα ούρα σας για μια εβδομάδα περίπου. Επίσης ανάλογα με την κατάσταση της κύστης σας, μπορεί να βιώσετε μεγαλύτερη συχνότητα και επιτακτικότητα στην ούρηση. Αυτό θα επιλυθεί με το χρόνο καθώς η ουροδόχος κύστη σας προσαρμόζεται τώρα που αφαιρέθηκε η απόφραξη από την ουρήθρα σας.

Ποιά είναι τα πλενεκτήματα της θεραπείας με το Green Light Laser;

 

  • Ταχεία βελτίωση της ροής των ούρων.
  • Γρήγορα επιστροφή στις καθημερινές σας δραστηριότητες
  • Πρακτικά ανίμακτη μέθοδος
  • Μια οριστική θεραπεία, που διαρκεί
  • Λιγότερο από 1% οι αναφερθείσες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας
  • Ολιγόωρος ως πιθανός καθόλου καθετηριασμός (λιγότερο από 24 ώρες στις περισσότερες περιπτώσεις)
  • Διαδικασία ημερήσιας νοσηλείας σε κατά τα άλλα υγιείς ασθενείς
  • Έχει ήδη εφαρμοστεί σε πάνω από 300.000 ασθενείς παγκοσμίως, με συνεχή αύξηση

 

 

 

Σε περιπτώσεις υπερμεγέθους συμτωματικής ανάπτυξης του προστάτη η εφαρμογή της Ρομποτικής Χειρουργικής προσφερει αποτελεσματική και γρήγορη λύση στο πρόβλημα του ασθενή (βλέπε video)
 

 

Η εξειδίκευση και η εμπειρία είναι τα κλειδιά για την θεραπεία στην υπερτροφία του προστάτη. Μην διστάσετε να καλέσετε στο ☎ 2106813177 ή 6944983786 για όποια απορία σας. ?www.npardalidis.gr
Η εξειδίκευση και η εμπειρία είναι τα κλειδιά για την θεραπεία στην υπερτροφία του προστάτη. Μην διστάσετε να καλέσετε στο ☎ 2106813177 ή 6944983786 για όποια απορία σας. www.npardalidis.gr
Περιηγηθείτε στην video gallery για την υπερτροφία προστάτη

Καλοήθη υπερτροφία προστάτη – GreenLight Animation (πριν τα χειρουργικά)

Green Light Laser: «Πράσινο φως» στη Θεραπεία Καλοήθους Υπερτροφίας του Προστάτη