Αναζήτηση
Search

Δελτίο τύπου – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

February 15, 2018

Για πρώτη φορά στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε Ρομποτική κυστεοπροστατεκτομή με εκτεταμένη πυελική λεμφαδενεκτομή και εκτροπή των ούρων για διηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστεως, σε ασθενή 70 ετών που είχε προ 3ετίας υποβληθεί σε υπερηβική προστατεκτομή και εν συνεχεία σε ακτινοθεραπεία στην περιοχή της πυέλου για καρκίνο του προστάτη, από τον Δρ. Νικόλαο Παρδαλίδη, Διευθυντή Ουρολογικής και Αναίμακτης Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και την ομάδα του.

Η πρωτοποριακή για τα Ελληνικά δεδομένα Ρομποτική αφαίρεση της ουροδόχου κύστεως σε έδαφος προηγούμενης  χειρουργικής επέμβασης και ακτινοβολίας, αν και εργώδης (λόγω συμφύσεων και ίνωσης), στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και ο ασθενής μετά από 3 ημέρες νοσηλείας εξήλθε του Νοσοκομείου σε άριστη γενική κατάσταση.

Σημειωτέον ότι με τη Ρομποτική χειρουργική, αν και επρόκειτο για επανεπέμβαση σε ακτινοβολημένη περιοχή, δεν χρειάστηκε να γίνει μετάγγιση αίματος, δεν χορηγήθηκαν αναλγητικά, ενώ η κινητοποίηση και η σίτιση του ασθενούς ήταν άμεση, καθώς και η έξοδός του από το Νοσοκομείο.